Over KYCD

De oprichting van de club vzw Yachtclub Driegoten dateert van 1959. In de loop van 2009 is 'Yachtcub Driegoten - Hamme' 50 jaar geworden en heeft van het paleis het gunstig advies verkregen om de naam "Koninklijke Yachtclub Driegoten - Hamme vzw" (K.Y.C.D.) te mogen dragen.

Een hele eer voor onze club, die de toelating kreeg hiervoor een gedenkteken op te richten op de Scheldedijk ter hoogte van de pontons van de club.

Sinds de oprichting van de club door enkele vrienden en dit zonder financiële middelen, maar met een inzet waarbij elke man er twee waard was, is de vzw Y.C.D uitgegroeid tot een goed gestructureerde club met tal van faciliteiten voor haar leden.

Zo beschikt vzw K.Y.C.D., in de meest mooie streek van het "Stille waters" Schelde landschap, over 320 meter aanlegsteiger voor zowel speedboten als grotere schepen, 2 x per jaar kraanfaciliteiten om boten tot 15 ton uit het water te halen, 1112 m² droge winterberging en 300 m² winterberging buiten. Voor zij die geen lid zijn van onze club is er steeds een bezoekers stijger. Meer info over dit alles vindt U verder op deze site.

In 2018 zijn wij gestart met de totale renovatie van onze yachthaven op de schelde te Driegoten. Momenteel zijn alle pontons en bruggen vervangen door nieuwe waardoor de veiligheid en toekomst opnieuw kan worden gegarandeerd. Tevens is er ook een volledig nieuwe sanitaire unit geplaatst met douche en toilet voorziening.

Vandaag bestaat onze club uit een zeventigtal werkende leden, die de Algemene Vergadering vertegenwoordigen.

Wil U meer informatie omtrent toetreding tot onze club, mogelijkheden, kostprijzen of bezienswaardigheden in onze groene gemeente Hamme, surft U dan verder op deze site.

Joomla Templates by Joomlashack